GABRIEL PICART

English / Castellano

"Aquest arxiu fotogràfic és un testimoni visual de la meva carrera artística, per a aquells qui estiguin amablement interessats. Però de molta més importància per mi, aquestes imatges recullen alguns dels amics que he fet durant tots aquests anys i als quals m'agrada tenir a un 'clic' de distància."

— Gabriel Picart —

Una obra de Picar entre les escollides per The IBEX Selection per a la seva primera exposició, la qual va tenir lloc en l'Art Center Horus de Sint-Martens-Latem, Bèlgica — gener del 2021.

Realitzades en l'estudi de Christiane Vleugels dues sessions fotogràfiques per a noves obres per a The Ibex Collection. Vic Pooters i Eddy Vouters van estar a càrrec de les fotos, Monica van de Mark i Ashley Perier van ser les models, i Renée Van Osta i Caroline Quirynen les maquilladores — Amberes, Bèlgica, juny del 2020.

A The Ibex Collection Headquarters & ArtLab per discutir nous projectes. A la part superior, revisant diversos suports pictòrics amb el president Albrecht von Stetten i el director David Willson Augsburg, Alemanya, setembre del 2019 y febrer del 2020.

Dies d'intens rodatge per a un documental sobre Gabriel Picart, produït per The Ibex Collection i filmat per Andre Heijnen / IORIDOMEDIA — Barcelona, juliol del 2019.

El president de The Ibex Collection, Albrecht von Stetten, assenyalant el quadre de Picart "Punt Cat" a la inauguració de l'exposició 'Màster Links' a Singapur. Al fons, obres d'Alexander Timofeev, David Eichenberg i Antonio Castelló Avilleira — Singapur, maig i juny del 2019.

Finalització de "L'Urna", la pintura de Picart per 'The Masterpieces Project' de The Ibex Collection Barcelona, maig del 2019.

Sessió de fotos del reconegut fotògraf de moda Pascal Albandopulos per a The Ibex Collection. Estilisme Gabriela Santighian, maquillatge Gabriella Pachmayr — Madrid, maig del 2019.

Inauguració de l'exposició 'Sansiri X IBEX Collection Màster Links HK'. Al fons podem veure "Fake News" de Picart, una de les dues obres més petites creades com 'pistes' de la seva pintura principal per a 'The Masterpieces Project', "La Urna" Hong Kong, Xina, març i maig del 2019.

Trobada dels artistes representats a la Xina per Espacio La Fundición. Entre ells, Fermín García Sevilla, Jordi Diaz Alama, Jaime Valero Perandones, Miguel Angel Moya, Carlos Saura, Carlos García Román, Juan Cossio, Alejandro Quincoces, Pedro Roldán, Pedro Marcote, Kike Meana, Jordi Isern, i Gabriel Picart — setembre del 2017.

L'obra de Picart ha estat acceptada per a la seva inclusió en l'Art Renewal Center amb categoria de Associate Living Master™ (Mestre Viu Associat) — agost del 2016.

Gabriel Picart ha participat en el documental dedicat a Barcelona, dins de la sèrie que sobre algunes ciutats europees està realitzant el departament d'art de la BBC. Va ser entrevistat en relació amb una de les seves principals preocupacions, el turisme de masses. Segons l'opinió de Picart, la indústria turística està massificant de manera indiscriminada algunes ciutats històriques, sense fer res per ajudar a preservar aquestes destinacions per a les generacions futures — juliol del 2016.

 

A Moscou per a la realització d'un retrat pictòric per a Mishin Fine Arts de San Francisco, Califòrnia — maig del 2016.

 

Realitzades amb gran èxit dues exposicions col·lectives a la República Popular de la Xina, juntament amb alguns dels més destacats pintors espanyols figuratius de l'actualitat. Es van dur a terme al Centre de Cultura Global de Hangzhou, a l'abril, i al Museu d'Art de Yiwu Xuefeng, al maig. Totes les obres exposades es van ser venudes — abril i maig del 2016.

 

Entrevistat en directe per Piya Chattopadhyay per a "The Current", de la Canadian Broadcasting Corporation. Gabriel Picart va ser el representant de Barcelona al programa especial dedicat a la seva ciutat i el turisme — juny del 2015.

 

Al Barcelona Atelier of Realist Art compartint experiències, pensaments i coneixements amb els altres — desembre de 2015.

 

Després d'avaluar milers d'artistes i de reunir-se amb més de 400 arreu del món, el 2014 el col·leccionista alemany Albrecht von Stetten va convidar a 24 d'ells a participar en 'The Masterpiece Project', sent Gabriel Picart un dels escollits. Amb el suport financer de la Col·lecció Ibex, es va sol·licitar als pintors seleccionats que creessin la seva pròpia obra mestra.

 

La pintura "Retrat de l'Allegra com a ballarina" va obtenir la medalla de plata del Concurs Internacional de Pintura Figurativa de la NTD Television. El guardó va ser atorgat ex aequo amb el retrat de Sandra Kuck "Yvonne". El primer premi va ser declarat desert — Nova York, N.Y., novembre del 2014.

 

"En dues ocasions he tingut l'oportunitat de donar una xerrada al meu antic institut d'ensenyament mitjà, i compartir el meu coneixement i experiència del món de l'art amb els alumnes. Fa uns trenta-cinc anys jo era un d'ells, i va ser com tancar un cercle. I com sempre, reps molt més del que dónes." — Barcelona, febrer del 2014 i 2015.

Gabriel Picart va tenir l'honor de ser l'artista convidat a la secció d'art i disseny de la revista Gulf Connoisseur en la seva edició d'octubre-novembre del 2013. Publicada a Dubai, Gulf Connoisseur és la revista del luxe més important de la regió del Golf.

Canon va sol·licitar la col·laboració de Gabriel Picart per l'elaboració d'un catàleg concebut com a regal per als seus millors clients d'impressores de gran format. El poeta Luis Viejo va escriure dotze petits poemes basats en les pintures de Picart. L'enquadernat està fet a mà a la manera tradicional japonesa, i les seves dimensions són 46 x 30 cm. Canon en va fer cinquanta còpies d'aquest catàleg — setembre del 2013.

"Art Revolution Taipei 2013" Taipei, Taiwan, maig del 2013.

"Segona participació en la fira com a artista, primer cop assistint a la meva dona Rosa a ART-BCN, la qual cosa vaig fer tots els anys fins al 2020." — GP

Una obra d'Picart és la portada del primer número de Post-Modern Times, la revista sobre l'estètica i la història de l'art. Aquesta publicació està dedicada a destacar el treball dels artistes contemporanis més talentosos i a explorar les idees estètiques que aquests sustenten — març del 2013.

Gabriel Picart va ser un dels dos artistes especialment convidats per l'organització a participar en la segona edició de l'Art Revolution Taipei. Picart va compartir l'exclusiva secció dedicada als grans mestres internacionals amb el pintor francès Philippe Pasqua — del 22 al 25 de març del 2012, Taipei, Taiwan.

'El Periódico' va dedicar la seva contraportada del 20 de març del 2012 a Gabriel Picart. 'El Periódico' és un dels dos diaris més importants de Barcelona.

A l'esquerra, invitació a l'exposició col·lectiva "Mites, llegendes i contes de fades" a Mishin Fine Arts, de San Francisco, Califòrnia — novembre i desembre de 2010.

Gabriel Picart va ser el convidat d'honor en l'exposició col·lectiva "Visions d'Artista", la qual va tenir lloc a la Sala Fontbernat d'Anglès, Girona — setembre del 2010.

Gallerie du Soleil, Naples, Florida, USA — gener del 2009.

"A l'esquerra, amb l'escultor hongarès Márton Váró, en aquells dies treballant a la façana de l'església de l'Oratori de l'Ave Maria." — GP

Fingerhut Gallery, La Jolla, Califòrnia, USA — octubre del 2007.

"Darrera exposició individual a les galeries Fingerhut, i no obstant això un dels records més feliços. A més de la calidesa habitual de la gent de Fingerhut, visitar Disneyland amb l'Allegra va tenir molt a veure." — GP

Fingerhut Gallery, Sausalito, Califòrnia, USA — maig del 2007.

A l'esquerra, amb Allan Fingerhut a la seva vila de Tiburon, Califòrnia. "Allan va ser el creador i propietari del mític club nocturn First Avenue de Minneapolis, i sempre es va relacionar amb les grans estrelles del rock. Durant el temps que vaig pintar per les seves galeries, Allan em va fer sentir com una d'elles." — GP

Fingerhut Gallery, La Jolla, Califòrnia, USA — juliol del 2006.

A l'esquerra, Picart amb el director de la galeria Tom Noel i el seu antic representant i amic Herb Spiers. Herb va representar a Gabriel Picart als Estats Units durant més de dues dècades.

Fingerhut Gallery, Laguna Beach, Califòrnia, USA — juliol del 2006.

A l'esquerra, amb l'artista rus Sergey Smirnov, qui va morir sobtadament el 8 de novembre del 2006, a l'edat de cinquanta-tres anys, mentre es trobava a San Francisco per una exposició a les Fingerhut Galleries. Sergey va ser el tercer artista viu en tenir una exposició individual al Manezh de Moscou.

NEW YORK ARTEXPO 2006 — març del 2006.

A l'esquerra, una obra de Picart va ser inclosa en la pàgina de presentació de la web oficial de l'ARTEXPO '06 de Nova York.

Fingerhut Gallery, Sausalito, Califòrnia, USA — febrer del 2006.

A l'esquerra, amb el director de la galeria Frederick Warhanek.

Fingerhut Gallery, Laguna Beach, Califòrnia, USA — agost del 2005.

Fingerhut Gallery, La Jolla, Califòrnia, USA — agost del 2005.

Fingerhut Gallery, Sausalito, Califòrnia, USA — agost del 2005.

Fingerhut Publishing Group, San Rafael, California, USA — agost del 2005.

A la part superior, a la seu de Fingerhut Group signant una edició limitada amb Maurice Thompson. A l'esquerra, amb el vicepresident de Fingerhut, Rann Shinar.

L'edició # 38 de la prestigiosa revista australiana International Artist corresponent als mesos juliol i agost del 2004, va dedicar la seva portada i un extens article a l'obra de Picart. Cada número bimensual de la revista International Artist t'introdueix en els estudis dels millors artistes del món.

Jones-Terwilliger Galleries, Carmel, Califòrnia, USA — març del 2003.

En Carmel, en una visita a Patricia Terwilliger i Barbara Jones, i saludant a una encantadora col·leccionista. Jones-Terwilliger Galleries va tenir pintures de Picart en exhibició permanent durant molts anys.

Viatge a Pueblo, Colorado, per a la realització d'un retrat encarregat per Rowland Weinstein, i posterior reunió amb el galerista a San Francisco, Califòrnia. La Galeria Weinstein va tenir pintures de Picart en exhibició permanent des del començament de la seva carrera — març del 2003. 

NEW YORK ARTEXPO 2002 — març del 2002.

A l'esquerra, amb el pintor Joaquim Hidalgo. A més de participar com a artista, Gabriel Picart va assistir a la fira en qualitat de director artístic d'Allante Art Group, amb base a Califòrnia. A més del mateix Picart i de Joaquim Hidalgo, entre els artistes representats es trobaven Arnau Alemany, Enric Torresprat, Fernando Fernández i Maria Rosa Lleida.

NEW YORK ARTEXPO 2001 — març del 2001.

A l'estand, amb el director de S.I. International i representant de Picart a Amèrica del Nord, Herb Spiers. Picart va dissenyar el logotip original de la divisió d'art de la companyia.

Ambassador Gallery, Nova York, N.Y., USA — novembre del 1996.

A l'esquerra i de dalt a baix: Joan Martí, Felix Mas, Miquel Almazan, Leopoldo Sánchez, Lluís Ribas i Gabriel Picart.

WolfWalker Gallery, Sedona, Arizona — novembre del 1996.

 

Per conèixer les notícies més recents, visiteu: Contact me on Facebook Contact me on Instangram

GABRIELPICART.COM PÀGINA PRINCIPAL GALERIA D'ART IL·LUSTRACIÓ BIOGRAFIA FILOSOFIA NOTÍCIES & ARXIU FOTOGRÀFIC BOTIGA CONTACTAR TORNAR A DALT

 

Gabriel Picart © 2021. Tots els drets reservats.